Zalmsalade

 

Ingrediënten: 

2 citroenen 

2 courgettes 

300 gram hüttenkäse 

300 gram gerookte zalm 

handje pompoenpitten 

handje dille 

zout/peper

 

Bereiding: 

Meng de hüttenkäse met de helft van de gesneden dille. Snijd vervolgens de uiteinden van de courgette eraf en rasp de courgette of snijd het in dunne slierten met bijvoorbeeld een spirellisnijder of dunschiller. Pers de citroenen uit en meng het citroensap met wat olijfolie en breng het op smaak met zout/peper. Giet dit over de courgette en meng het goed door elkaar. 

Verdeel de courgetteslierten over 4 kommen, hierover verdeel je de hüttenkäse. Snijd de gerookte zalm in blokjes of fijne plakjes en verdeel dit over de 4 kommen. Daarna doe je de pompoenpitten en de rest van de dille eroverheen.

 

Eet smakelijk!