Witlofschotel met zoete aardappel

 

Ingrediënten:

4 stronken witlof

2/3 zoete aardappels

100 gram ham in plakjes

40 gram geraspte 30+ kaas

1 tl mosterd

1 bosje bieslook

1 scheutje amandelmelk of magere melk

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een grote pan met water en zout op het vuur en breng aan de kook. Was de witlof, snijd in de lengte doormidden en verwijder het achterste gedeelte en de harde kern. Kook de stronken 3-4 minuten. Giet af en zet apart wanneer ze klaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Zet ondertussen nog een pan met water en zout op het vuur en breng aan de kook. Schil en snijd de zoete aardappel in stukjes. Kook in ongeveer 12 minuten gaar. Giet de zoete aardappels af en schep ze terug in te pan. Voeg de mosterd, geknipte bieslook en het scheutje amandelmelk toe. Gebruik een stamper (of vork) om de aardappel tot puree te stampen. Breng op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal van ongeveer 20 x 30 cm in met olijfolie. Schep de puree op de bodem. Omwikkel de stronken witlof met de ham en leg ze op de puree. Strooi als laatste de geraspte kaas eroverheen. Zet de schaal 30 minuten in de oven en dan smullen maar.

 

Eet smakelijk!