Varkenshaas met champignonroomsaus

 

Ingrediënten: 

400 gram varkenshaas

400 gram volkoren penne

250 gram bospaddenstoelen 

2 eetlepels crème fraîche light

20-40 gram volkoren meel 

1 groentebouillonblokje (of runderbouillon)

1 sjalotje

ijsbergsla

paprika

komkommer 

tomaat

 

Bereiding: 

Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking. Snijd hierna de ijsbergsla en je rauwkost en meng hier de volkoren penne door. Verwarm hierna de olijfolie of de Frylight bakspray in je koekenpan. Bak de varkenshaas op middelhoog vuur tot deze goudbruin is aan beide kanten en laat het daarna nog iets doorgaren op laag vuur.

 

Snijd het sjalotje fijn en bak het in een klein beetje olijfolie in een steelpannetje. Voeg hier de champignons of bospaddenstoelen aan toe en bak deze tot ze bijna gaar zijn. Voeg de groente- of runderbouillon toe en breng het zachtjes aan de kook. Hierna voeg je 2 eetlepels crème fraîche toe aan je saus en breng je het eventueel op smaak met wat zout en peper. Om je saus iets dikker te maken voeg je 1-2 eetlepels volkoren meel toe. Roer dit goed door. 

 

Verdeel de varkenshaas over de borden, verdeel de champignonsaus erover en schep er wat frisse pastasalade bij. 

 

Eet smakelijk!