Snert

 

Ingrediënten:

1 grote ui

3 tenen knoflook

500 gr prei gewassen en in ringen gesneden

350 gr bleekselderij

800 gr knolselderij (middel maat)

5 st. laurierblad

1,5 lt groentebouillon

800 gr broccoli roosjes

Peper en zout

200 gr vegetarische spekjes

200 gr gerookte kipfilet blokjes/reepjes

 

Bereiding:

Was, schil en snijd de groentes.

Spray een beetje bakspray/olijfolie in de pan en verwarm deze.

Fruit de ui en daarna de geperste knoflook.

Voeg de prei en knolselderij toe en bak zachtjes 5 minuten mee. Omscheppen.

Voeg de bleekselderij toe samen met de laurierblaadjes.

Giet nu de bouillon er bij. Kook zachtjes met de deksel op de pan gedurende 45 minuten.

Eventueel een dag van tevoren maken.

Kook de broccoli roosjes mee tot ze gaar zijn. (De broccoli is om de soep te binden.)

Pureer met een keukenmachine/ staafmixer.

Breng op smaak met peper en weinig zout. Denk eraan dat de “spekjes” ook nog zout zijn.

Verwarm de kip en vegetarische spekjes en verdeel ze over de warme soepkommen.

Vul de soepkommen met de soep. Garneer met verse bladselderij en serveer direct.

Tip:

Maak een dag van te voren, de smaak trekt dan lekker door. Ook goed in porties in te vriezen. Lekker met een volkoren soepstengel.

 

Eet Smakelijk!