Rode kool met appel

 

Ingrediënten: 

1/2 kilo rode kool gesneden 

1/2 rode ui gesnipperd

1 laurierblad

2 tl. kaneel

3 dl. water

3 appels in grove stukken 

2 el. azijn

350 gr. duitse biefstuk of tartaar

2 el. grove mosterd

1 el. philadelphia light

1/2 ui fijn gesnipperd 

snufje gemalen kruidnagel, of 2 hele kruidnagels

snuf nootmuskaat 

peper/zout

 

Bereiding:

Meng de fijne rode kool met de kruidnagel, kaneel, laurierblad, de rode ui en het water en laat een uurtje marineren. Voeg de appel toe, dek de pan af en laat onder af en toe roeren een halfuurtje stoven. Voeg eventueel wat extra water toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en voeg 2 eetlepels azijn toe. Meng daarna het vlees met de ui, de helft van de grove mosterd, nootmuskaat, peper en zout. Draai er kleine balletjes van. Spray nu een beetje frylight in de pan en verwarm deze. Bak de balletjes goudbruin en voeg nu de andere helft an de mosterd toe en blus af met een scheutje water. Laat het inkoken en voeg dan de Philadelphia toe. Breng het op smaak met peper. 

 

Variatietip: 

Vervang de mosterd door paprikapoeder en wat geraspte rode paprika voor een "Hongaarse twist". Lekker met zilvervliesrijst.

 

Eet smakelijk!