Preisoep

 

Ingrediënten: 

2 stronken prei

2 middelgrote pastinaken

2 gele uien 

0,5 theelepel knoflook (of 3 teentjes) 

125 milliliter crème fraîche light

2 groentebouillonblokjes

1 theelepel mosterd 

1,5 eetlepel kerriepoeder

kipreepjes

olijfolie/frylight

peper en zout

 

Bereiding: 

Snijd de pastinaak in stukken, de prei in ringen, snipper de ui en snijd de knoflook (of gebruik een knoflookpers). Doe wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook kort. Voeg hierna de prei en pastinaak toe en bak dit kort mee. Hierna voeg je de mosterd en kerrie toe. Roer het even door elkaar zodat de kruiden mooi verdeeld zijn. Voeg nu 1 liter water toe aan je groentemengsel en laat hierin je bouillonblokjes oplossen. Brengt het al roerend aan de kook en laat het pruttelen totdat je prei en pastinaak gaar zijn. Haal de pan van het vuur en maak er met een staafmixer een gladde massa van. Zet de pan weer op het vuur en voeg nu de crème fraîche toe en breng het geheel op smaak met wat zout en peper. Verdeel de soep over vier soepkommen en voeg dan de kipreepjes toe aan je soep. 

 

Eet smakelijk!