Ovenschotel met penne en tonijn

 

Ingrediënten:

400 gram volkoren penne

1 ui

2 blikjes tonijn

250 gram cherrytomaatjes

2 teentjes knoflook

1 blik tomatenblokjes (400 gram) of gezeefde tomaten

1 aubergine

Italiaanse kruiden

geraspte kaas

peper/zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de penne zoals staat beschreven op de verpakking en zet het even aan de kant. Snijd de knoflook en de ui en fruit dit in de frylight of olijfolie. Snijd daarna de aubergine in blokjes en bak dit ook nog kort even mee. De de tomatenblokjes/ gezeefde tomaten erbij en breng het op smaak met ongeveer een halve eetlepel italiaanse kruiden. Roer het geheel goed door. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze door je saus. Laat de tonijn uitlekken en schep dit ook door je saus. Voeg als laatst de penne door je saus en voeg eventueel een beetje kookvocht toe van je penne, of wat warm water. Hierdoor wordt je gerecht iets smeuïger. Als je alles goed hebt gemengd, vet je een ovenschaal in en schep je de inhoud van je wok- of hapjespan in de ovenschaal. Verdeel 1 of 2 handjes geraspte kaas over je tonijnschotel en bak het in 25 minuten af in de oven.

 

Eet smakelijk!