Pasta romana

 

Ingrediënten:

400 gr volkoren pasta

300 gr kipfilet

400 gr champignons in plakjes

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

250 gr cherry-tomaatjes

250 gr crème fraiche light 

scheutje olijfolie

2 tl paprikapoeder

droge of verse kruiden tijm, basilicum en peterselie

zout en peper

 

Bereiding:

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de kipfilet in blokjes en kruid het met zout, peper en paprikapoeder. Bak de stukjes kipfilet in een scheutje olijfolie met de ui en knoflook gaar. Voeg dan de champignons toe en laat deze even meebakken. Haal de pan vervolgens van het vuur.

Voeg nu de creme fraiche light en de kruiden tijm, basilicum en peterselie.(naar smaak) Breng op smaak met zout en peper. Als het geheel goed gemengd is laat je de saus nog even pruttelen.

Voeg daarna de cherry-tomaatjes toe aan de roomsaus. Laat nog heel even opwarmen.

Eet er lekker rucola bij.

 

Eet smakelijk!