Kip tandoori

 

Ingrediënten:

400 gr. gekookte zilvervliesrijst

300 gram kipfilet, in blokjes

250 gram crème fraîche light

1 ui

400 gram broccoli, in roosjes

250 gr champignons

2 tenen knoflook, fijngesneden

1 appel, in blokjes

3 tl gerookt paprikapoeder

2 tl paprikapoeder

Halve theelepel cayennepeper

1 tl gemalen komijnzaad

Halve theelepel kurkuma

1 tl koriander

2 tl gemalen gemberwortel

1 tl kardemon

Zout en peper naar smaak

Pem bakspray of olijfolie

 

Bereiding:

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit pem of olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook aan en voeg de ui en champignons toe. Bak vervolgens de kipfilet rondom bruin. Voeg alle kruiden en de crème fraîche light toe, laat dit nog 2 minuten opwarmen

Kook de broccoli gaar.

 

Voeg de laatste minuten de appel toe aan de saus met kip. Serveer de kip tandoori met de rijst en de broccoli.

 

Eet smakelijk!