Kip kapsalon (2 pers)

 

 

Ingrediënten:

2 zoete aardappelen

200 gram kipfilet 

2 tl. shoarmakruiden

170 ml. magere yoghurt

1 teentje knoflook

2 tl. olijfolie

optioneel (italiaanse kruiden)

ijsbergsla

tomaat

rode ui

peper/zout

 

Bereiding: 

Schil de zoete aardappels en kook ze ongeveer 5-10 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes, doe dit in een schaaltje en voeg de olijfolie, een beetje peper en zout en eventueel wat italiaanse kruiden toe. Verdeel de aardappel over een bakplaat en rooster in ongeveer 15-20 minuten de aardappelen gaar. Bak ondertussen de kipfilet met de shoarmakruiden in een koekenpan met frylight of olijfolie. Maak de knoflooksaus door een teentje knoflook uit te persen en met de yoghurt te mengen. Snijd de ui fijn, de ijsbergsla in fijne reepjes en snijd de tomaat en kmokommer in kleine blokjes. Haal de zoete aardappel uit de oven, verdeel dit over twee borden of schaaltjes en doe hier bovenop de kipfilet. Strooi er wat geraspte kaas over en zet het in de oven totdat de kaas gesmolten is. (ongeveer 5 minuutjes) Haal je kipsalon uit de oven, doe de salade en de knoflooksaus er overheen.

 

Eet smakelijk!