Kerriesoep

 

Ingrediënten: 

1 teentje knoflook

1 rode ui

1 bloemkool

1 groentebouillonblokje

olijfolie

Ham/kipblokjes

125 ml kookroom light

3 tl kerriepoeder

2 tl kurkuma

Peterselie

evt mespuntje sambal

 

Bereiding: 

Snijd de bloemkool in stukken. Snijd de knoflook en de ui en verwarm ondertussen de olijfolie in de soeppan.  Zodra de olijfolie heet is fruit je kort de ui en het teentje knoflook. Voeg 1 liter water met de bloemkool en de kerriepoeder en kurkuma en 1 groentebouillonblokje toe. Laat dit 15 minuten koken zodat de bloemkool zacht word. Haal vervolgens je soep van het vuur en maak er met de staafmixer een gladde massa van. Voeg nu de kookroom en wat ham of kipblokjes toe. En verwarm dit nog kort. Naar smaak kan je zout/peper en peterselie toevoegen.

 

Eet smakelijk!