Hollandse roerbakschotel

 

Ingrediënten: 

400 gram kipfilet 

400 gram (gekookte) zilvervliesrijst

Halve broccoli 

Halve bloemkool 

200 gram sperziebonen

Kerriepoeder 

teentje knoflook 

Magere melk 

Volkoren meel 

 

Bereiding: 

Snijd de kipfilet in blokjes en de broccoli en bloemkool in roosjes. Bak de kipfilet in een wokpan gaar. Vul ondertussen een pan met water en kook hierin de broccoli, bloemkool en sperziebonen beetgaar. Kook in een andere pan ondertussen de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking. Meng de kipfilet met je groentemengsel.

 

Fruit in een steelpannetje een teentje knoflook. Voeg hier 200 milliliter melk aan toe en laat dit op zacht vuur warm worden. Hier voeg je 3 eetlepels kerriepoeder aan toe. Proef of je de smaak goed genoeg vindt en voeg zo nodig nog wat extra kerriepoeder toe. Om de saus iets dikker te maken voeg je volkoren meel toe aan je kerriesaus. Begin met 1 eetlepel. Roer je saus goed en kijk goed of je saus nu dik genoeg is. Houd je van een dikke saus, voeg dan nog een eetlepel meel toe. Roer ook weer goed door en geef het even de tijd om in te dikken. Schep ondertussen de rijst en je groentemengsel in de borden en verdeel hier jouw kerriesaus overheen. 

 

Eet smakelijk!