Eiersalade

 

Ingrediënten:

4 eieren

4 eetlepels Hüttenkäse (of magere kwark)

2 eetlepel bieslook, fijn gesneden

peper en zout

2 snufjes kerriepoeder

1 tot 1,5 theelepel Sambal Oelek (naar eigen smaak)

 

Bereiding: 

Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Na het pellen druk je de eieren fijn met een vork. Meng hierna de hüttenkäse of kwark met het geprakte ei en de fijngesneden bieslook. Breng het op smaak met de kerriepoeder, sambal, peper en zout. 

 

* Meng kleine stukjes augurk door de salade heen

* Meng kleine stukjes zilveruitjes door de salade heen

 

*Meng in plaats van de kerriepoeder eens een theelepel paprikapoeder door je eiersalade voor een andere smaak.

 

Eet smakelijk!