Curry met sperziebonen

 

Ingrediënten:

160 gr zilvervliesrijst

300 gr (vega) kipreepjes

2 uien

2 teentjes knoflook

800 gr Sperziebonen(gekookt)

400 gr gezeefde tomaten

125 gr crème fraiche light

2 tl paprikapoeder

1 tl gemberpoeder

1 tl komijnpoeder

1 tl kurkuma

 

Voor de marinade:

1 tl komijnpoeder

1 tl korianderpoeder/ katoembar

1tl gemberpoeder

1 tl kaneel

1 tl nootmuskaat

0,5 tl chilipoeder

peper/zout

150 ml yoghurt

 

Bereiding:

Doe in een kom de (vega)kipreepjes en alle ingrediënten voor de marinade, roer dit goed door elkaar en zet dit een uurtje in de koelkast.

Kook daarna de rijst volgens de verpakking.

Bak nu de knoflook en de uien en voeg de kipreepjes toe en voeg daarna de sperziebonen toe.

Voeg nu de gezeefde tomaten en de crème fraiche en de kruiden toe, laat dit nog 10 min sudderen

Daarna kan de rijst erdoor.

 

Lekker met veldsla of rucola 

 

Eet smakelijk!