Gegrilde zalm met een frisse salade van groenten
Ingrediënten voor 2 personen
2 zalmfilets (ongeveer 100 g per filet)
½ komkommer, in dunne plakjes gesneden
½ rode of gele paprika in reepjes
1 tomaat, in blokjes gesneden
½ ui, dun gesneden
1 handvol rucola of gemengde sla
1 eetlepel olijfolie (voor de zalm)
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel citroensap
Zout en peper naar smaak
Optioneel: verse kruiden zoals dille of peterselie
Bereiding
Zalm bereiden: Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Bestrijk de zalmfilets met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Grill de zalmfilets 4-5 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen.
Salade maken: Meng in een kom de gesneden komkommer, paprika, tomaat, ui en rucola. Voeg de balsamicoazijn en citroensap toe, en breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
Serveren: Leg de gegrilde zalmfilets op een bord en schep de frisse salade ernaast. Garneer eventueel met wat verse kruiden zoals dille of peterselie voor extra smaak.
Tips:
Je kunt de groenten variëren afhankelijk van wat je in huis hebt, bijvoorbeeld door paprika, selderij of venkel toe te voegen.
Dit gerecht is al compleet, maar als je extra vulling wilt, kun je een beetje quinoa of een kleine portie zoete aardappel toevoegen.
Dit gerecht is lekker licht en voedzaam, en het past perfect in een gezond eetpatroon zonder veel koolhydraten of calorieën. Geniet van deze gezonde lunch!
Eet smakelijke!