Wok met garnalen en paksoi
Ingredienten
400 gram zilvervliesrijst (gekookt)
400 gram garnalen
2 stronken paksoi, in grove stukken gesneden
2 courgettes, in halve maantjes
Sojasaus (Kikkoman)
2 cm verse gember, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
Bakspray of olijfolie
Peper naar smaak
Bereidingswijze
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan met de deksel op de pan.
Verhit wat bakspray of een beetje olijfolie in een wok of hapjespan. Voeg de garnalen toe, samen met de geraspte gember en fijngehakte knoflook. Bak 2–3 minuten tot de garnalen roze en gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
Voeg indien nodig een klein beetje extra bakspray of olie toe aan de pan. Roerbak de courgette en de gesneden paksoi 4–5 minuten, tot ze beetgaar zijn.
Doe de gebakken garnalen terug in de pan bij de groenten. Breng op smaak met peper.
Eet smakelijk!