Recept: Groenten met vegetarische balletjes voor 2 personen
Ingrediënten:
300 gr. broccoli
150 gr. kastanjechampignons
1 oranje paprika
1 rode ui
100 gram zoete aardappel (in kleine blokjes)
200 gram vegetarische groenteballetjes
1 zak sla (bijvoorbeeld rucola )
½ komkommer in plakjes en dan gehalveerd
Wat dressing (nul procent)
Kruiden: zout, peper, kardemom, paprikapoeder, knoflook
Bereidingswijze:
Snijd de broccoli, kastanjechampignons, oranje paprika, rode ui en zoete aardappel in de gewenste stukjes. Breng een pan water aan de kook en voeg eventueel wat zout toe. Voeg dan pas de groenten toe. Kook de broccoli en de aardappelblokjes 4 tot 6 minuten (normaal 8 minuten). Hierdoor blijven de kleuren en smaken beter behouden. Laat het even staan. Verhit een pan en bak de kastanjechampignons, oranje paprika, rode ui, broccoli, asperges en zoete aardappelblokjes met wat olie of bakspray. Voeg kruiden toe zoals zout, peper, kardemom, paprikapoeder en knoflook naar smaak.Voeg de vegetarische groenteballetjes toe en verwarm ze even mee met de groenten. Laat geheel 2-3 minuten op een laag vuur rusten met het deksel op de pan. Maak een eenvoudige salade met rucola, komkommer en voeg de nul procent dressing naar smaak toe. Serveer de geroerbakte groenten en groenteballetjes samen met de frisse salade.
Tip: Door de kooktijd van de groenten te halveren, blijft de smaak en kleur optimaal.
Eet smakelijk!