Tonijnsalade
Ingrediënten:
1 blik tonijn op water, uitgelekt
1 krop romaine sla of gemengde sla
1 komkommer, in plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1 rode ui, in dunne ringen
10 cherrytomaten, gehalveerd
Olijven naar smaak
2 eetlepels kappertjes (optioneel)
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel Dijonmosterd
1 teentje knoflook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Was en droog de sla en snijd in stukjes. Verdeel over een grote schaal of verdeel over borden.
Voeg de komkommer, paprika, rode ui, cherrytomaten en kappertjes en evt olijven toe aan de sla.
Verdeel de uitgelekte tonijn over de salade.
Meng in een klein kommetje de olijfolie, citroensap, Dijonmosterd, knoflook, zout en peper. Klop goed door elkaar.
Besprenkel de salade met de dressing vlak voor het serveren.
Tips:
- Voeg eventueel pasta toe voor een maaltijd salade.
- Vervang de tonijn door gerookte zalm of kip voor een variatie.
Eet smakelijk!