Oosterse wokgroenten met zalm

 

Ingredienten

400 gram zilvervliesrijst (gekookt)

400 gram zalmfilet (vers)

600 gram oosterse wokgroente

4 eetlepels Japanse sojasuas (kikkoman) of ketjap manis 30% minder suiker

Sambal oelek (naar smaak)

1 eetlepel limoensap

2 teentjes knoflook

2 cm verse gember

1 rode peper

peper en zout (naar smaak)

bakspray of olijfolie

 

Bereidingswijze
Kook de rijst volgende de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd of rasp de knoflook en verse gember, haal de zaadjes uit de peper en snijd in kleine stukjes.

Maak in een kommetje een (wok)sausje van de sojasaus, limoensap en sambal naar smaak. Verdun eventueel met een beetje water.
Verhit wat bakspray in een wok of hapjespan, roerbak hierin de wokgroenten met de knoflook, gember en het pepertje.
Voeg het gemaakte sausje toe en roer goed door.
Bak of gril in een ingevette pan de zalmfilets zoals jij ze het liefst hebt: rosé vanbinnen of juist goed doorbakken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de rijst met de wokgroenten en de zalm.

 

Eet smakelijk!