Lentesalade met kip & kiwi
Ingrediënten
3 citroenen
400 g kipfilet, in reepjes
3 el olijfolie extra vierge (biologisch)
4 teentjes knoflook, geperst
versgemalen peper
zout
150 g jonge bladsla
4 kiwi`s, in plakjes gesneden
150 gram gele snoeptomaatjes, gehalveerd
150 gram rode snoep tomaatjes, gehalveerd
1 rode ui in ringen
0,5 el Stevia zoetstof
2 tl (grove) mosterd
2-3 el verse tuinkruiden (fijngehakt)
400 g volkoren fusilli (reeds gekookt) ( 160 gram ongekookt)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereid de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna de volkoren fussili af met koud water en zet deze afgedekt in de koelkast.
Boen 2 citroenen schoon, rasp de gehele schil en pers de citroenen uit.
Doe de kipreepjes in een schaal, samen met 1,5 el olijfolie, het sap van de twee citroenen, de citroenrasp, knoflook en wat versgemalen peper en zout naar smaak. Laat dit ca. 5- 7 minuten intrekken.
Leg vervolgens de kipreepjes in één laag in een lage ovenschaal. Besprenkel het met de helft van de marinade. Rooster de kipreepjes in circa 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de kipreepjes afkoelen en bewaar ze eventueel afgedekt in de koelkast.
Doe de pasta, sla, kipreepjes, kiwi, ui en de tomaatjes in een grote schaal.
Pers daarna de laatste citroen uit. Klop 2-3 el citroensap, de resterende olijfolie, de zoetstof, de mosterd en tuinkruiden tot een gladde dressing. Breng de dressing op smaak met versgemalen peper en zout.
Verdeel de dressing over de pastasalade en serveer meteen zodat de sla knapperig blijft.
Eet smakelijk!