Gezonde Griekse yoghurt parfait met bessen (voor 2 personen)
Ingrediënten:
200 g Griekse yoghurt (0% vet)
1 theelepel vanille-extract
1 eetlepel zoetstof naar keuze (bijv. stevia )
100 g gemengde bessen (blauwe bessen, frambozen, aardbeien)
Een paar takjes munt voor garnering (optioneel)
1 eetlepel lijnzaad (optioneel, voor extra vezels)
Bereidingswijze:
Meng de Griekse yoghurt met de vanille-extract en zoetstof naar smaak in een kom. Roer goed door zodat de zoetstof goed oplost.
Verdeel de Griekse yoghurt en het fruitmengsel over twee glazen of kommetjes. Voeg afwisselend laagjes van de bessen en de yoghurt toe. Herhaal dit totdat de glazen vol zijn.
Garneer de parfait met een beetje extra bessen en een takje munt voor een frisse uitstraling. Voeg eventueel een beetje lijnzaad toe voor extra vezels.
Serveer de parfait direct, of zet het in de koelkast voor een half uur om het iets koeler te maken, maar het is ook heerlijk op kamertemperatuur.
Eet smakelijk!