Bami met kipfilet
Ingrediënten:
400 gr Gekookte volkoren noedels of mie
400 gr kipfilet
2 eieren
3 teentjes knoflook
2 prei
100 g rauwe gesneden kool
100 g peultjes
100 g taugé
1 rode paprika
3 el gehakte selderie
1 el gehakte bieslook
1 ui
Bakspray
Kikkoman sojasaus
peper en zout
Bereiding:
Maak een omelet van de eieren, versgemalen peper en een klein snufje zout en snijd deze in dunne reepjes.
Bereid de noedels/ mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm een beetje bakspray in de pan. Snijd intussen de kipfilet in blokjes en bak deze gaar. Snipper de ui. Verwarm intussen een beetje bakspray in een pan en fruit de ui.
Snijd de prei in ringen en was deze goed en snijd de paprika in stukjes. Pers 3 teentjes knoflook. Voeg daarna de prei, paprika en knoflook toe aan de kipfilet en bak deze enkele minuten mee.
Was de kool, taugé en peultjes goed en bak deze 2 minuten mee.
Voeg vervolgens de noedels toe en warm de noedels/ bami al omscheppend goed door. Meng de Kikkoman sojasaus, de bieslook en de helft van de selderie erdoor. Voeg naar smaak versgemalen peper toe. Verdeel het over 4 borden en garneer het gerecht met selderie, reepjes omelet.
Menusuggestie Lekker met een frisse komkommersalade en/of Kesbeke tafelzuren.
Eet smakelijk!