Andijviepasta
Ingrediënten
400 g volkoren penne (reeds gekookt)*
400 g mager runder gehakt*
2 uien
1 appel
1 bouillon blokje
400 g gesneden andijvie
2 el paturain light*
bakspray
2 el olijfolie*
2 el azijn
2 el mosterd
1 el oregano
Peper & zout
30+ geraspte kaas
Bereiding
Verhit de bakspray in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul.
Snipper de ui fijn en laat deze even mee bakken, en maak het op
smaak met de peper, oregano en een snufje zout.
Schil de appel verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Kook ondertussen de pasta (met de bouillon tablet) volgens aanwijzing op de verpakking.
Was de andijvie en laat deze goed uitlekken.
Maak de dressing van de olijfolie, azijn, en de mosterd en roer deze door de uitgelekte andijvie.
Giet de pasta af. Roer het gehaktmengsel, de appelstukjes en de andijvie met de dressing door de pasta.
Roer tenslotte de paturain light erdoor en strooi er wat geraspte kaas overheen.
Menusuggestie
Eventueel kan het gehakt worden vervangen door kipfilet*.
Eet smakelijk!