Herfst stoofpotje

 

Ingrediënten:

400 gr pompoenblokjes

1 aubergine

2 tomaten

4 stengels bosui

2 teentjes knoflook

1 groentebouillonblokje

1 blikje tomatenpuree (70gr)

2 tl ras el hanout

0,5 tl chilipoeder 

1 tl komijnpoeder

zout en peper naar smaak

300 ml water

150 gr fetakaas light

400 gr zilvervliesrijst

 

Bereiding:

Snijd de aubergine en tomaat in blokjes en snijd de bosui in stukjes

Verhit de olijfolie in de pan en fruit de knoflook en voeg de bosui toe, voeg daarna de pompoenblokjes, aubergine en tomaat toe bak dit even mee.

Voeg nu de tomatenpuree, het bouillonblokje, de kruiden (evt minder chilipoeder als je niet van te pittig houdt) en het water toe en breng aan de kook, laat het daarna ongeveer 25 minuten pruttelen voeg evt. nog water toe als de saus te droog wordt.

Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de verpakking.

Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout

Serveer het stoofpotje met de rijst en verkruimel de fetakaas over het stoofpotje.

 

Eet smakelijk!